Skip to the content

Het auteursrechtelijke landschap hervormd

event

Programma:

Op 24 november 2022 diende de regering een ontwerp van programmawet in waarbij het fiscale gunstregime voor inkomsten uit auteursrechten grondig wordt herzien met een zeer korte overgangsperiode. Het nieuwe regime werd op 22 december 2022 goedgekeurd in het parlement.

Los van de fiscale hervormingen, trad op 1 augustus 2022 ook de nieuwe auteurswet in werking. De wet legt onder meer bijkomende maatregelen op die ervoor moeten zorgen dat auteurs en uitvoerende kunstenaars een passende en billijke vergoeding ontvangen voor de exploitatie van hun werken en prestaties.

Uiteraard roepen die grondige fiscale en juridische hervormingen heel wat vragen op. Kunnen u en uw medewerkers vanaf 1 januari 2023 nog gebruik maken van de gunstregimes? Welke alternatieven zijn er? Wat is de impact van de nieuwe auteurswet en zijn uw huidige overeenkomsten nog up-to-date?

Tijdens ons seminarie “Het auteursrechtelijke landschap hervormd” van 24 januari 2023 bij KPMG in Zaventem maken wij u aan de hand van courante praktijkvoorbeelden wegwijs in de gevolgen van de verschillende wetswijzigingen op fiscaal en juridisch vlak. Daarnaast leggen we ook de link met ruimere fiscale incentives op het vlak van verloning en vennootschapsbelasting en de verschillende IT-tools die KPMG hiervoor heeft uitgewerkt.

  • 09:30 - 10:00: Welkom en registratie
  • 10:00 - 12:00: Presentatie
  • 12:00 - 13:00: Netwerking lunch

Data en locatie:

  • Dinsdag 24 januari 2023
    KPMG Zaventem | Paspoort Gebouw
    Luchthaven Brussel Nationaal 1K
    1930 Zaventem

Registreer hier

Share this

How can we help?

Discover our expertise